recept: Káposztás gulyás, Kifőzde
Káposztás gulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg marhalábszár,
fél fej édeskáposzta,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
fél fej zeller,
35 dkg krumpli,
1 paradicsom,
2 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 4 dkg zsír, pirospaprika, só, 2 csipet köménymag, gulyáskrém, pörköltkrém




Megtisztítjuk és megmossuk a húst és a hagymát, és a húst 2 cm-es, a hagymát fél cm-nél is kisebb kockákra vágjuk.

A hagymát forró zsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Folyamatos kevergetés mellett addig pörköljük nagylángon, amíg levet nem enged. Ekkor megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel, de csak éppenhogy ellepje. Víz helyett 1-2 dl fanyar vörösbor vagy sör is megteszi.

Beletesszük a leveskockát, gulyáskrémet, pörköltkrémet, pár kanál ételízesítőt, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, meg a köménymagot. Fedő alatt, lassú tűzön összesen kb. 2,5-3 óra hosszat főzzük (éppen csak pöfékeljen, nem szabad lobogva forrnia!). Néhányszor megkeverjük, az elfőtt levet pótoljuk.
Amíg a hús puhul, megtisztítjuk és felvágjuk a zöldségeket: a káposzta fonnyadt, hibás külső leveleit leszedjük, a maradékot megmossuk, hat gerezdre vágjuk, és uborkagyalun legyaluljuk. A krumplit 2 cm-es, a zellert, a paprikát és paradicsomot 1 cm-es kockákra, a répákat fél cm-es karikákra, a petrezselyemlevelet egészen finomra vágjuk.

Ha a hús már majdnem puha, egyszerre beleborítjuk az összes zöldséget, és újraforrástól számítva 20 percig főzzük fedő alatt. Végül az utolsó forralásra hozzáadjuk a petrezselyemlevelet is.

Férfiaknak a rengeteg zöldség dacára nagyon finom, zúzós étel, nők számára a rengeteg zöldség miatt meglepően lájtos és egészséges, a tetejébe mindkét nem táplálónak is találhatja.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: A gulyás
 gulyásleves
 csiki gulyás
 bográcsgulyás
 babgulyás

Forrás: Ibivel és Oszi bácsival kreáltuk Becskén.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.08.28. Utoljára frissítve: 2012.08.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:59:25 - 1.95)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez