Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
60 dkg marhalábszár, fél fej édeskáposzta, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, fél fej zeller, 35 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 4 dkg zsír, pirospaprika, só, 2 csipet köménymag, gulyáskrém, pörköltkrém |
Megtisztítjuk és megmossuk a húst és a hagymát, és a húst 2 cm-es, a hagymát fél cm-nél is kisebb kockákra vágjuk. A hagymát forró zsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Folyamatos kevergetés mellett addig pörköljük nagylángon, amíg levet nem enged. Ekkor megszórjuk pirospaprikával és jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel, de csak éppenhogy ellepje. Víz helyett 1-2 dl fanyar vörösbor vagy sör is megteszi. Beletesszük a leveskockát, gulyáskrémet, pörköltkrémet, pár kanál ételízesítőt, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, meg a köménymagot. Fedő alatt, lassú tűzön összesen kb. 2,5-3 óra hosszat főzzük (éppen csak pöfékeljen, nem szabad lobogva forrnia!). Néhányszor megkeverjük, az elfőtt levet pótoljuk. Ha a hús már majdnem puha, egyszerre beleborítjuk az összes zöldséget, és újraforrástól számítva 20 percig főzzük fedő alatt. Végül az utolsó forralásra hozzáadjuk a petrezselyemlevelet is. Férfiaknak a rengeteg zöldség dacára nagyon finom, zúzós étel, nők számára a rengeteg zöldség miatt meglepően lájtos és egészséges, a tetejébe mindkét nem táplálónak is találhatja. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|